Jocul cu esarfele este o modalitate extrem de simpla de a te distra cu micutul tau, dar si de a imbunatati abilitatile senzoriale, cognitive si motorii fine. Exista nenumarate modalitati de a folosi acest accesoriu pe care il poti folosi oriunde, acasa ori in parc.
Se poate folosi la jocul cucu-bau pentru dezvoltarea permanentei obiectului care face parte din invatarea timpurie, dar si legana in ritmul muzicii pentru a stimula coordonarea si autoreglarea miscarilor. De asemenea, se poate arunca si apoi prinde pentru adezvolta abilitatile motorii fine, dar si pentru a ascunde diverse obiecte si a incuraja abilitatile de memorare si concentrare.
Si, pentru ca tot a inceput sezonul lor si poti gasi esarfe superbe la preturi de nerefuzat, afla de ce merita sa le integrezi in jocurile cu cei mici si cum poti face acest lucru.
Ajuta la dezvoltarea limbajului si a creativitatii
Copiii debordeaza de idei si au o imaginatie incredibila, dar au nevoie si de recuzita potrivita pentru a-si pune in practica ceea ce le trece prin cap. Esarfele sunt perfecte pentru a le permite copiilor sa isi foloseasca imaginatia si creativitatea in timp ce danseaza, canta sau descriu esarfa.
Se poate incepe dezvoltarea limbajului si a creativitatii de la cele mai fragede varste. Cand va jucati cu esarfele, pune copilul sa explice ceea face. Fara sa isi dea seama, el va incepe sa foloseasca termeni precum inainte, inapoi, sus, jos, in cerc, etc.
In plus, copiilor putin mai maricei le poti cere sa le descrie, iar esarfele colorate, cu desene si imprimeuri variate le vor solicita atentia si creativitatea. Gandeste-te cum ar descrie cei mici o esarfa de matase, imprimata cu peisaje sau chiar cu tablouri celebre. Explozie de culori si idei nenumarate de la care sa inceapa povestea care se asterne pe acest delicat accesoriu feminin.
Esarfele ajuta copiii sa isi dezvolte constientizarea spatiala
Cei mici nu sunt intotdeauna constienti de ceea ce se intampla in jurul lor, iar jocurile cu esarfe in timp ce dansati ii poate ajuta sa inteleaga mai bine care sunt limitarile spatiale. Intrucat au dimensiuni limitate, este usor ca ei sa isi dea seama cand se ating de obiecte, iar acest lucru ii ajuta sa inteleaga mai bine ce este in jurul lor.
Le puteti tine in mana cand va invartiti. Este un exercitiu bun pentru ca cei mici sa ia nota de ceea ce este in jurul lor, obiecte sau oameni, si ii ajuta sa nu se mai loveasca de obstacole cand alearga sau se invartesc.
Esarfele dezvolta abilitati motorii fine in timpul jocurilor
Aruncand si prinzand esarfe, copiii invata de fapt sa isi foloseasca mainile si degetele. Este un exercitiu care contribuie la dezvoltarea muschilor de prindere si de tinere din degete si, in special, din degetele mari. Jucandu-se cu esarfe, cei mici dobandesc abilitati motorii fine, care le vor fi utile in viata, cum ar fi incheiera nasturiilor de la o camasa sau utilizarea ustensilelor de bucatarie.
Ajuta la dezvoltarea muschilor
Copiii sunt in crestere si au nevoie de exercitii care sa stimuleze muschii. Cand se joaca cu esarfe, pe langa faptul ca isi pun la lucru creativitatea, copiii isi folosesc muschii si ii pun la lucru. Asociaza jocul cu melodii distractive si jocul devine un antrenament in toata regula, iar ei nici macar nu isi vor da seama.
Arata-i copilului cum sa tina esarfa in diverse moduri si trage de ea pentru a-ti opune rezistenta. In tot acest timp el isi va folosi game variate de muschi din corp si, de fapt, are parte de un mic antrenament. Asigura-te, insa, ca nu vei folosi esarfa ta preferata, pentru ca exista riscul ca aceasta sa se deterioreze in urma unui astfel de exercitiu – joc.
Copiii se vor distra copios in timpul acestor activitati, mai ales daca le faceti impreuna, si nici nu isi vor da seama cat de multe lucruri au invatat. Asa ca, luati-va esarfele si incepeti joaca!Intra pe Urbanelle.ro si descopera esarfele perfecte nu doar pentru joaca, ci mai ales pentru a transforma orice tinuta intr-una chic.