Romania este o tara cu o istorie bogata si fascinanta, care a atras de-a lungul timpului atentia multor personalitati regale din intreaga lume. Unele dintre ele au venit in vizita oficiala, altele au ales sa se stabileasca aici sau sa isi petreaca vacantele in frumoasele peisaje romanesti.
Continua sa citesti pentru a afla care sunt 3 dintre printesele si reginele celebre care, de-a lungul timpului, au vizitat si indragit Romania.
Regina Maria a Romaniei
Regina Maria este considerata una dintre cele mai frumoase si mai carismatice regine din istorie. Nascuta in 1875, ca printesa a Marii Britanii si a Irlandei, Maria s-a casatorit in 1893 cu principele Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen, mostenitorul tronului Romaniei. A devenit regina in 1914, dupa moartea regelui Carol I, si a avut un rol important in Primul Razboi Mondial, sustinand intrarea Romaniei de partea Antantei si militand pentru recunoasterea internationala a Marii Uniri din 1918.
Regina Maria a fost iubita de poporul roman pentru implicarea sa in actiuni umanitare, culturale si sociale, dar si pentru pasiunea sa pentru arta si frumos. A vizitat de multe ori diferite zone ale tarii, dar locul sau preferat era Sinaia, unde avea castelul Stirbey, construit dupa planurile sale. Aici isi petrecea verile si isi scria memoriile. Regina Maria a murit in 1938, la Sinaia, si a fost inmormantata la Curtea de Arges.
Pe langa Castelul Stirbey, cei care se bucura de cazare la un hotel Sinaia 4 stele, trebuie sa isi propuna sa viziteze si Castelul Peles. Acesta este unul dintre cele mai frumoase si mai bine conservate monumente istorice din Romania. A fost construit la sfarsitul secolului al XIX-lea, la initiativa regelui Carol I, ca resedinta de vara a familiei regale. De-a lungul timpului, Pelesul a gazduit multe personalitati ale vremii, scriitori, muzicieni, dar si regi si regine.
Printesa Charlene de Monaco
Printesa Charlene de Monaco este sotia actualului suveran al Principatului Monaco, Albert al II-lea. Nascuta in Zimbabwe, in 1978, Charlene s-a mutat cu familia ei in Africa de Sud, unde a devenit o inotatoare profesionista. A participat la Jocurile Olimpice din 2000, unde a cunoscut pe printul Albert, care era presedintele Comitetului Olimpic Monacan.
Cei doi s-au logodit in 2010 si s-au casatorit in 2011, intr-o ceremonie fastuoasa. Printesa Charlene este implicata in multe actiuni caritabile si umanitare, dar si in promovarea sportului si sanatatii. In 2019, printesa Charlene a vizitat Romania, impreuna cu sotul ei, la invitatia presedintelui Klaus Iohannis. Cei doi au fost primiti la Palatul Cotroceni si au vizitat Muzeul National de Arta al Romaniei. Printesa Charlene s-a declarat impresionata de frumusetea si cultura Romaniei.
Regina Anna a Marii Britanii
Regina Anna a Marii Britanii a fost ultima suverana a Casei Stuart si prima regina a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei. Nascuta in 1665, ca fiica a regelui Iacob al II-lea al Angliei si Scotiei, Anna s-a casatorit in 1683 cu printul George al Danemarcei. A urcat pe tron in 1702, dupa moartea surorii sale mai mari, Maria a II-a.
Sub domnia ei, s-au produs evenimente importante pentru istoria britanica, cum ar fi Actul de Unire din 1707, care a unit Anglia si Scotia intr-un singur stat, Razboiul Spaniol de Succesiune sau Actul de Stabilire din 1701, care stabilea ca succesorii tronului trebuiau sa fie protestanti. Regina Anna a fost o femeie frumoasa si inteligenta, dar si o monarha populara si respectata.
In 1714, regina Anna a primit o scrisoare de la domnitorul Moldovei, Dimitrie Cantemir, care ii cerea sprijinul impotriva Imperiului Otoman. Regina Anna i-a raspuns favorabil si i-a trimis o coroana de aur, ca semn de recunostinta pentru contributia sa la victoria Aliantei in batalia de la Peterwardein. Regina Anna a murit in acelasi an, fara a lasa mostenitori directi, fiind succedata de un var indepartat, George I de Hanovra.